Steigerhout

Schermafbeelding 2013-05-04 om 14.57.18


Steigerhout verwijst naar het hout dat door vakmensen gebruikt wordt in de bouw.  Na jaren gebruik zal je planken krijgen die volledig ingelopen zijn met cement.  Als we ze aangeleverd krijgen, zitten ze dan ook onder een laag cement en vuil.  Zaken die natuurlijk worden gereinigd en afgeschuurd; zonder daarbij de grijze waarde te verwijderen.

Vurenhout bestaat uit lange vezels, is zeer taai, maar ook zeer zacht.

Vergrijzing neemt plaats na ongeveer 5 a 8 maanden buiten te staan. Natuurlijk zijn gebruikte planken reeds grijs vanwege hun geschiedenis in de bouw.

Meubels die buiten staan worden zoals elk hout beter behandeld.  Al moeten we zeggen dat onbehandeld het hout ook een mooiere grijze tint krijgt en natuurlijk verhard.

Nieuw steigerhout kan ook gebruikt worden, maar daar moeten we zeker een droogtijd (8 tot 12 weken) respecteren om te zorgen dat het nawerken van het hout tot een minimum beperkt wordt.

Waar je je steeds bewust van moet zijn is dat hout de neiging soms heeft van een beetje aan te passen aan de omgeving. (vooral vochtigheid heeft een effect op het hout)  Daardoor kunnen de typisch barstjes en kleine kromtrekkingen ontstaan.  Iets wat natuurlijk het meubel dat leuke authentieke geeft.

© Stilwood , 2020://wernerstilmant.brandyourself.com/